2020-11-02 14:12:45• hírek • Bede Emőke

Öt Szatmár megyei diák koronavírustesztje is pozitív lett a hétvégén

A legutóbbi tájékoztatás óta 4.041 új koronavírus-fertőzést igazoltak Romániában – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Noha hihetnénk azt is, hogy végre lassuló ütemben terjed a járvány, a valóság mégiscsak az, hogy hétvégén jóval kevesebb tesztet végeznek az ország laboratóriumaiban.

A járvány eleje óta összesen 250.704 személynél igazolták a koronavírus-fertőzést, de 177.361 személy már sikeresen túlesett a betegségen, az orvsok gyógyultnak nyilvánították őket.


Az elmúlt 24 órában 86 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, s ezzel 7.153-ra emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma. Kórházban jelenleg 11.702 főt kezelnek, közülük 916-an az intenzív osztályon ápolnak.


Jelen pillanatig 3.274.870 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel: ezek közül 10.566-ot az elmúlt 24 órában végeztek el, 7.089-at az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 3.477-et pedig kérésre.


Szatmár megyében az elmúlt 24 órában 73 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel 1958-ra nőtt a járvány kezdte óta azonosított fertőzöttek száma. Közülük 1299-en már meggyógyultak, mely az egy nappal korábbi adatokhoz képest 75-tel több gyógyultat jelent. Szatmár megyében ez idáig 33 koronavírussal fertőzött személy vesztette életét a betegség miatt fellépő szövődmények miatt. A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint megyénkben a fertőzöttségi ráta 1,85.


Öt új fertőzés a diákok között

A hétvégén négy városi és egy vidéki diáknál igazolták a koronavírus-fertőzést, viszont online oktatásra csak két osztálynak kellett áttérnie. Ennek oka abban keresendő, hogy a fertőzöttek közül hárman egyáltalán nem érintkeztek osztálytársaikkal az elmúlt napokban, hiszen két kisdiák vakáción volt, a harmadik sorstársuk pedig egy olyan osztályba jár, mely már egyébként is az online oktatási rendet követte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: